GSM module ADH8066 with Evaluation Board doest not respond

All things pertaining to wireless and RF links

Moderator: phalanx

Post Reply
digitwolf
Posts: 5
Joined: Tue Oct 04, 2011 7:47 am

GSM module ADH8066 with Evaluation Board doest not respond

Post by digitwolf » Tue Oct 04, 2011 8:04 am

Hi,
I just bought
ADH8066 Evaluation Board and
ADH8066 GSM Module

put them together, connected to the PC, held the ONKEY for 2 seconds, wrote a small sersial port message sending program, but all I see is the TX led going on and off as I perform the command sending.
Nothing else happens. Nor the RX led indicates nor the program catches a responce.

Here is what I do (C#):
SerialPort sp = new SerialPort("COM4", 115200,Parity.None,8,StopBits.One);
sp.Open();
sp.Write("AT\r\n");
log.Text+=sp.ReadExisting();
sp.Close();
Image

Can anybody help me, please?

digitwolf
Posts: 5
Joined: Tue Oct 04, 2011 7:47 am

Re: GSM module ADH8066 with Evaluation Board doest not respond

Post by digitwolf » Wed Oct 05, 2011 6:09 am

After I hold the ONKEY, the device turnes on, as
GPIO10 = 2.7V
but the GPIO3 = 0

matkey
Posts: 48
Joined: Fri Mar 14, 2008 11:01 am
Contact:

Re: GSM module ADH8066 with Evaluation Board doest not respond

Post by matkey » Mon Oct 17, 2011 8:18 am

You normally need to send multiple AT's. Takes the module a couple of seconds to init itself and start listening. Also, the first AT is often used to autodetect the UART speed.
www.cleversoftware.co.uk

digitwolf
Posts: 5
Joined: Tue Oct 04, 2011 7:47 am

Re: GSM module ADH8066 with Evaluation Board doest not respond

Post by digitwolf » Mon Oct 17, 2011 9:46 am

Thank you for your reply, thoght I found problems with the FDTI chip's soldering. Sent photos to SPE, and they sent me another board, whitch should work fine.

Post Reply