SparkFun Forums 

Where electronics enthusiasts find answers.

User avatar
By Dleligdon
#205812
Have a working skeeball program via Arduino Uno installed on the game I made. Purchased Red Board Edge to Hard wire all to make a more reliable system. When I connect the board to the existing IDE the program does not reconise the board. No ports show. The board turns on and the blue LED flashes like the “blink” program is installed and running. Read most of the install information.
Arduino Uno is selected in the tools menu. Should a different one be chosen??
Any help appreciated
Dave
User avatar
By TS-Mark
#205836
Hi Dave,

What operating system are you using with the RedBoard Edge? You should not need drivers, but it sounds like your OS is not seeing the RedBoard Edge on your COM/Serial ports. The Serial Basic Hookup Guide has drivers and some short installation instructions if you need them. One way to check on Windows would be to open your Device Manager, navigate to the "Ports (COM & LPT)" menu and open that. Then plug in the RedBoard Edge and see if a COM port appears. On OS X, navigate to the System Information/System Profiler menu and check to see if the RedBoard Edge is showing up as a serial port there.

Finally, you are selecting the right board definition with "Arduino Uno".
User avatar
By Dleligdon
#205852
Mark
I finally found my way to the Serial Basic Hook-up Guide. I installed the Driver for the CH340G and the skeeball program downloaded to the Red Board Edge. All is good.
Thanks for your reply.
Dave