Pro Micro: avrdude: ser_send(): write error: sorry no info

For the discussion of Arduino related topics.

Moderator: phalanx

Pro Micro: avrdude: ser_send(): write error: sorry no info

Postby Mot » Wed Apr 11, 2012 4:46 pm

I can't get the board to program.

I am running Windows XP, I have loaded the driver and it sees the board, I have loaded promicro-arduino.zip and installed the files.
I have the arduino directory in my programfiles directory and have changed the properties to reflect the new location.

I can select the Pro Micro (I am using the 5V board) and the correct com port, but nothing I do gets me anything except the "write error" message.
I do see the orange LED blink twice when it tries to program but that's all.

I tried "lenoardo" fix and have selected every programmer on the list.

Nothing works.

What am I doing wrong?
Mot
 
Posts: 1
Joined: Wed Apr 11, 2012 4:41 pm

Re: Pro Micro: avrdude: ser_send(): write error: sorry no i

Postby deuplonicus » Wed Jun 20, 2012 6:31 am

I also receive this error but on Win 7 64x with arduino 1.01. I've tried everything! Following the "getting started" guide for the micro went smooth, everything seemed normal until I was asked to upload the modified Blink example, then it simply timed out and never finished uploading - Then this error pops up.

What could cause this?
deuplonicus
 
Posts: 1
Joined: Wed Jun 20, 2012 6:21 am

Re: Pro Micro: avrdude: ser_send(): write error: sorry no i

Postby JoyMonkey » Fri Jun 22, 2012 4:42 pm

deuplonicus wrote:I also receive this error but on Win 7 64x with arduino 1.01. I've tried everything! Following the "getting started" guide for the micro went smooth, everything seemed normal until I was asked to upload the modified Blink example, then it simply timed out and never finished uploading - Then this error pops up.

What could cause this?


I'm not sure if your problem is directly related to the first post. I'm having this same problem with Arduino 1.0.1 and some older Pro Micro. I'm guessing the older Pro Micro's with the older bootloaders (before June 19 2012) aren't compatible with the new Pro Micro Addon zip (that gets extracted to the Arduino/hardware folder). For now I can still upload sketches to my Pro Micro's using Arduino 1.0. Hopefully a fix for 1.0.1 comes out soon.

When trying to upload using 1.0.1 (having extracted the Addon zip, restarted Arduino IDE and selecting the Sparkfun Pro Micro 5V/16MHz) I get these errors after the Rx and Tx LED's flash for a while...
Code: Select all
avrdude: ser_open(): can't set com-state for "\\.\COM11"
avrdude: ser_send(): write error: sorry no info avail
JoyMonkey
 
Posts: 8
Joined: Wed Mar 07, 2012 8:38 am

Re: Pro Micro: avrdude: ser_send(): write error: sorry no i

Postby Joeisi » Sat Jun 23, 2012 6:41 pm

First and third post: Do you have the 64-bit version of Windows?
Joeisi
 
Posts: 418
Joined: Thu Apr 26, 2012 6:59 pm
Location: Lima, OH

Re: Pro Micro: avrdude: ser_send(): write error: sorry no i

Postby JoyMonkey » Sat Jun 23, 2012 8:18 pm

Yes, Windows 7 x64 here. Any ideas?
JoyMonkey
 
Posts: 8
Joined: Wed Mar 07, 2012 8:38 am

Re: Pro Micro: avrdude: ser_send(): write error: sorry no i

Postby Joeisi » Sun Jun 24, 2012 9:06 am

Sometimes software have issues with different bit versions of windows. Have you tried running the program in 32-bit mode?
Joeisi
 
Posts: 418
Joined: Thu Apr 26, 2012 6:59 pm
Location: Lima, OH

Re: Pro Micro: avrdude: ser_send(): write error: sorry no i

Postby vkolotov » Wed Aug 08, 2012 7:56 am

Try to use old one addon.

The new addon "ProMicro-Addon-190612.zip" does not allow to upload any sketch! At least for me.

But the old one addon dated 01/24/2012 is working well.

Guys, who are at the same problem like me, you may download workable addon here: http://dl.dropbox.com/u/3419665/Arduino ... -Addon.zip
vkolotov
 
Posts: 2
Joined: Sun Aug 05, 2012 11:32 am


Return to Arduino

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests