SparkFun Forums 

Where electronics enthusiasts find answers.

Discussions about processor boards have here!
User avatar
By fluffy
#225926
I have latest libraries and board packages. I plug it in and blink program updates fine and I can chance LED timing and everything is fine. The first time I try to use the serial package, it fails to upload and seem to brick the bootloader. No amount of mucking rebooting, etc seems to fix it. Tried with second SAMD51 using the "BarometricSensor" example in the MicroMod SAM51 examples section. Exact same thing happens.

Attached the error log from uploading.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
By TS-Russell
#225958
Try updating the Arduino IDE to the latest version (2.0+) https://downloads.arduino.cc/arduino-id ... _64bit.dmg , then re-install the board packages and see if that gets it going

This post had a different, but similar, issue (it looks like the bossac call to clear the flash memory was the problem) https://forums.adafruit.com/viewtopic.p ... 8&start=15 - perhaps give this a try if updating the IDE/starting over doesn't fix it

Best of luck!
 Topic permissions

You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]