SparkFun Forums 

Where electronics enthusiasts find answers.

Discussions about processor boards have here!
User avatar
By wryorange
#227912
Hi.
My team member bought Micromod teensy board and SparkFun MicroMod ATP Carrier Board a few days ago.
He bought 60 Micromod teensy boards.
Today, I tested these boards but 9 boards didn't work.
These didn't blink led STAT, and It coudn't find serial port in my computer.
51 boards are working correctly, but 9 boards are not working.
Is this a problem of hardware?
my order numbers are 6719700 and 6681687.
board.JPG
port.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
By TS-John
#227938
Greetings. I am sorry to hear you are having issues with 9/60 units here. We are going to take care of this issue quickly.

First, if you could clarify a few things that would be great.

Have you tried swapping problem ATP boards with good ATP board using a non working Teensy unit? What were the results?

How about swapping a non working Teensy unit with a working one on a non working ATP board?

I think the issue is with the MicroMod Teensy but I just want to make sure.
User avatar
By TS-Chris
#227968
It's possible that there's no bootloader on the Teensy boards, go ahead and fill in the form on this page with the URL to this forum post and your order number and we can get those back and send replacements for the 9 non functional boards.
User avatar
By bvernham
#228754
I having the exact same issue. I ordered this from Amazon. Blink is working on the board but I can not connect the via USB. No issue with Teensy 4.1.

Is this a problem with the ATP or with the Teensy?

I am getting another set so i should be able to figure out what is broken later.

I tried both USB C cables with my phone so no issue.

Boot button does nothing.

Is Sparkfun going to replace this or do I have to go back through Amazon?

Thanks

Bruce
User avatar
By bvernham
#228765
So, a very weird update.

Plugged ATP/Teensy a second Micromod Teensy/ATP...no problem.

Tried reseating the the Teensy in #1 ATP board. Didn't help.

I swapped the processor between boards thinking on would work and one would not well wrong. Now both work????

Wierd. Could be the edge connector tolerance vs the ATP connector tolerance?

Swapped the the boards and the original combination will not communicate. Swap them back and it works fine.

Seems to be a mechanical interfacing issue between the processor edge connector and the ATP board connector?

Weird!

Thoughts?

Possibly good old header pins are more reliable.

Thanks
User avatar
By UHF
#229826
Just to add to the fun: I had a TeensyMM that worked on the ATP, failed on my own PCBs and then failed on the ATP after two weeks of troubleshooting.

The behaviour was odd with no USB, no start-up and then finally no programming. I bought a second one which worked fine with everything.
 Topic permissions

You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]