Page 1 of 1

Altium designer gerbers + batch PCB = Green images?

Posted: Wed Mar 31, 2010 7:32 am
by willyp
I tried several settings in Altium, but every time I end up with a confirmation email from batchPCB that says the design Passed but all the images about top and bottom layer are fully green. I do not see any traces at all.

Can anyone help me figuring out what is wrong?

It's about a 2layers PCB.

This is what I see as preview when I submit the design:
Image

Image


And this is what I see in my confirmation mail:

Macro Name = OCTAGOND14
Macro Consuming 4,1,8,-0.063,-0.019,-0.063,0.019,-0.044,0.037,0.044,0.037,0.063,0.019,0.063,-0.019,0.044,-0.037,-0.044,-0.037,-0.063,-0.019,0.0 [2]
PUSH 1.000000
PUSH 8.000000
PUSH -0.063000
PUSH -0.019000
PUSH -0.063000
PUSH 0.019000
PUSH -0.044000
PUSH 0.037000
PUSH 0.044000
PUSH 0.037000
PUSH 0.063000
PUSH 0.019000
PUSH 0.063000
PUSH -0.019000
PUSH 0.044000
PUSH -0.037000
PUSH -0.044000
PUSH -0.037000
PUSH -0.063000
PUSH -0.019000
PUSH 0.000000
PRIM 4
Parse_OK
Looking up macro OCTAGOND14 [0x1a04340]
Beginning GCODE run
Ending GCODE run
Created 365 polygons
Found 0 errors
Partitioning....
Grouping...
Distance testing
MergeCount: 364
tests: 18613
Board boundaries: Rect: [0.827000,1.383000] -> [2.323000,2.362000], w: 1.496000, h: 0.979000
Found 1 groups
lengthdb size 0


Image

Macro Name = OCTAGOND14
Macro Consuming 4,1,8,-0.063,-0.019,-0.063,0.019,-0.044,0.037,0.044,0.037,0.063,0.019,0.063,-0.019,0.044,-0.037,-0.044,-0.037,-0.063,-0.019,0.0 [2]
PUSH 1.000000
PUSH 8.000000
PUSH -0.063000
PUSH -0.019000
PUSH -0.063000
PUSH 0.019000
PUSH -0.044000
PUSH 0.037000
PUSH 0.044000
PUSH 0.037000
PUSH 0.063000
PUSH 0.019000
PUSH 0.063000
PUSH -0.019000
PUSH 0.044000
PUSH -0.037000
PUSH -0.044000
PUSH -0.037000
PUSH -0.063000
PUSH -0.019000
PUSH 0.000000
PRIM 4
Parse_OK
Looking up macro OCTAGOND14 [0x1da1340]
Beginning GCODE run
Ending GCODE run
Created 202 polygons
Found 0 errors
Partitioning....
Grouping...
Distance testing
MergeCount: 201
tests: 8162
Board boundaries: Rect: [0.827000,1.378000] -> [2.323000,2.362000], w: 1.496000, h: 0.984000
Found 1 groups
lengthdb size 0
Image

Re: Altium designer gerbers + batch PCB = Green images?

Posted: Wed Mar 31, 2010 10:27 am
by Roko
That's strange. Which version of Altium are you running?

I've used Altium successfully with Batch PCB, and although never had a fully green image, i have had some "missing traces" where parts of the PCB looked green in the DRC image, but the boards always worked out properly...

It's likely more of the DRC-bot's issue than an actual problem that will stop your gerbers from being made properly, but an e-mail to BatchPCB support couldn't hurt.

Re: Altium designer gerbers + batch PCB = Green images?

Posted: Thu Apr 01, 2010 3:03 am
by willyp
I recently bought the latest version Summer '09.
Apparently the Gerber's are OK since my local manufacture doesn't have any problems.

I'm not sure, but could it have something to do with polygones (ground planes) that are placed over the whole area?

Re: Altium designer gerbers + batch PCB = Green images?

Posted: Thu Apr 01, 2010 8:56 am
by Roko
It could be.. looking back at the PCB's I've done that show a similar problem, it's generally the polygons that wipe out most of the other details, but not all of it like in yours. I think similar problems have been brought up on here before, but don't offhand remember any answers/explanations.

Re: Altium designer gerbers + batch PCB = Green images?

Posted: Thu Apr 01, 2010 1:04 pm
by willyp
But is it just the preview or is the actual order also just a copper plane?

Re: Altium designer gerbers + batch PCB = Green images?

Posted: Thu Apr 01, 2010 1:21 pm
by Roko
It should be just a preview.. All the boards I've sent that looked 'wierd' in the DRC-bot's preview turned out fine. :)

Re: Altium designer gerbers + batch PCB = Green images?

Posted: Fri Apr 02, 2010 2:59 am
by willyp
Didn't noticed before, but the sizes of the PCB are also totaly wrong ( to big ) or are their minimal size for PCB? (since mine is 2x0.9 inch)

Re: Altium designer gerbers + batch PCB = Green images?

Posted: Fri Apr 02, 2010 10:08 am
by Roko
I think the minimum size is 1"x1", so you shouldn't really have a problem there...

Did you send Sparkfun an e-mail about this?

Re: Altium designer gerbers + batch PCB = Green images?

Posted: Tue May 04, 2010 12:12 am
by stbtra
I am getting this same 'green image' bug also using altium. Did you endup ordering it?

Re: Altium designer gerbers + batch PCB = Green images?

Posted: Sun Aug 22, 2010 9:06 am
by russdx
iv had a similar experience when uploading my gerber files created using altium 2009.

the previews on the site and the previews the bot sent back where missing huge chunks of my design (just showed up as huge copper areas), my whole design is polygon filled so maybe this is the problem

im hoping its just a preview error and not a file error

all my files are correct when viewed in viewmate

so i think its all ok!

:)

Re: Altium designer gerbers + batch PCB = Green images?

Posted: Sun Aug 22, 2010 6:47 pm
by analogon
willyp wrote:Didn't noticed before, but the sizes of the PCB are also totaly wrong ( to big ) or are their minimal size for PCB? (since mine is 2x0.9 inch)
To deal with that size descrepancy, it is best to describe your board size with a 0.000 width shape in the top copper layer. If your Altium software won't do that, use the narrowest that you can. Do not have notes or silkscreen or anything outside of the board outline.

Re: Altium designer gerbers + batch PCB = Green images?

Posted: Tue Aug 24, 2010 3:55 pm
by busonerd
RE solid filled-in layers: see my post: viewtopic.php?f=16&t=23281&p=107617#p107617 .
--David Carne